KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Budżet

BUDŻET JEDNOSTKI NA 2019 R.

Gospodarka finansowa

  1. Przedszkole Nr 113 „Przedszkole w Tęczowym Kręgu" w Warszawie jest jednostką budżetową prowadzącą gospodarkę finansową w oparciu o ustawę o finansach publicznych.
  2. Podstawą gospodarki finansowej przedszkola jest roczny plan finansowy zaopiniowany przez Radę Pedagogiczną.
  3. Obsługę finansowo-księgową Przedszkola Nr 113 prowadzi Dzielnicowe Biuro Finansów Oświaty w Warszawie, ul. Stojanowska 12/14.

Plan Finansowy  dochodów i wydatków przedszkola na rok 2019 – 1742751 PLN

Kwota ta przeznaczona jest na :

  1. wynagrodzenia osobowe dla pracowników pedagogicznych i niepedagogicznych,
  2. bieżące opłaty za media,
  3. bieżące remonty,
  4. zakup wyposażenia pomieszczeń przedszkolnych,
  5. zakup pomocy naukowych ,dydaktycznych i książek
  6. dokształcanie nauczycieli,
  7. zakup usług zdrowotnych,
  8. zakup środków czystości i materiałów konserwatorskich,
  9. zakup usług telekomunikacyjnych i usług dostępu do sieci Internet
  10. zakup usług pozostałych ( ochrona obiektu, dezynsekcja ,odprowadzanie ścieków,
  11. wywóz odpadów gastronomicznych,

Szczegółowy plan wydatków budżetowych na rok 2019 jest na stronie Dzielnicowego Biura Finansów Oświaty- Targówek m.st. Warszawy 

www.dbfotargowek.pl

Podmiot udostępniający informację:
Przedszkole nr 113 "Przedszkole w Tęczowym Kręgu" w Warszawie
odpowiada: Elzbieta Pakieła
data: 11-03-2019
wytworzył: Elzbieta Pakieła
data: 11-03-2019
data: 11-03-2019
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 07-03-2019 - Edycja treści
  • 01-06-2015 - Uwzględnienie wytycznych WCAG 2.0

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 570